תפילה וברכות

תפילת שמו"ע בציבור ועוד...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! 1) כאשה, אם טרם סיימתי לקרוא תפילת ש"ע בבי"כ. והש"צ סיים תפילת ש"ע והתחיל קדיש. האם עליי להפסיק את התפילה 2) האם אשה אמורה לענות "ברוך שמו" ו"אמן" בחזרת הש"ץ בתפילת שמו"ע. 3) האם מותר לקרוא תהילים בלילה 4) האם אתה יכול לתת לי עצה טובה לתפילה שמישהו מסוים יחזור בתשובה תודה רבה! אתם עושים עבודת קודש.

תשובה

שלום וברכה

אין לך להפסיק את התפילה, אלא בשעת אמירת יהא שמיה רבה וכו` יש לך לשתוק ולהרהר את המילים של יהא שמיה רבה בליבך.

2. כן

3. עפ"י הקבלה אין לקרוא תהילים בלילה.

4. בסוף ברכת השיבנו לפני ברוך אתה ה` תאמרי את התפילה הבאה יהי רצון מלפניך ה` א-לוהינו וא-לוהי אבותינו שתחתור חתירה מתחת כסא כבודך להחזיר בתשובה שלימה לכל פושעי עמך ישראל, ובכלם תחזיר לפלוי בן פלונית בתשובה שלימה לפניך כי ימינך ה` פשוטה לקבל שבים.

בברכה - בנימין שמואלי