שאל את הרב - כללי

בעלי לא קם לשחרית

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב- אם אפשר להפנות שאלה לכבוד הרב זמיר בבקשה, אני נשואה 4 שנים לבעל שלומד בכולל, שנינו באים מרקע חרדי, בעלי בילדותו איבד את אביו ממחלה בגיל 10, ורוב הילדות שלו גדל במסגרות שונות ובלי הרבה גבולות מהבית, ב"ה הוא התבגר עם השנים אבל סחב איתו בעיה-הוא כמעט אף פעם לא קם בבוקר לתפילה, אם הכולל מתחיל בשעה 9:00 הוא קם בשעה 8:00 מתארגן, מניח תפילין ויוצא לכולל, הפעמים היחידות שהוא קם לשחרית זה כשאנחנו מתארחים אצל ההורים שלי, לא נעים לו מחמיו... אם מדברים איתו בנושא הוא טוען: "אני יודע שיש לי בעיה וצריך לטפל בזה" אבל הוא לא באמת עושה משהו ולא מראה נכונות לעשות משהו, היום יש לנו שלושה ילדים ב"ה ואני רוצה למען החינוך שלהם לטפל בבעיה. תודה מראש!

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה עקב עומס בפניות לאתר.

לא יצא לנו להעביר את השאלה להרב זמיר שליט"א. אכן העצה היעוצה במקרים האלו היא לדבר עם מי שמכיר את בעלך מקרוב שיוכל לתת לו עידוד להתחזק בענין לטובת הבית והילדים.

לכן נראה שהכי טוב לדבר עם הראש כולל של בעלך שיעזור בענין - אם הוא בן אדם עדין ופקח שיעשה בחכמה ושכמובן לא יגלה לבעלך שהודעת לו משהו.

בברכה לסייעתא דשמיא בענין,

רב נחום