אמונה

איך אנו בטוחים שמוות קליני הוא אמיתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לאחרונה קראתי כי התופעה של מוות קליני היא כתוצאה מהפרשת הורמון מסוים שגורם להזיות, וכביכול דיבור עם אלוהים וראיית אור. איך נתייחס לזה, ומאיפה אנחנו כל כך בטוחים שתופעת המוות הקליני היא לא סתם הזייה?

תשובה

שלום וברכה

דברי הבל אלו אינם צריכים הפרכה. מניין ידעה ההזיה את כל הכתוב בזוהר ובספרי המקובלים על הסדר שיש בעולם הבא? ומניין יודעות ההזיות על נפטרים, שהאנשים עצמם לא ידעו שנפטרו?

הדברים ברורים ואמיתיים, ומי שרוצה להמשיך ולא לשמור את מצוות ה' בטענה שאולי יש איזה תירוץ על המוות הקליני, ואולי עוד "יהיה" גם תירוץ על הסיאנס - שיבושם לו. אבל כשתתברר לו האמת, מה רעה ומרה תהיה הרגשתו שכל חייו הלכו לבלי שוב.

בברכה - בנימין שמואלי