שבת

מה לעשות כדי לצאת לידי חובת קידוש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי חבר שרוב שמשפחתו שומרים שבת בהשתדלות גדולה והוא עכשיו מתחזק יותר. יש לו בעיה עם הקידוש כיוון המקדש בביתו(מטעמי מסורת) מחלל שבת ברבים וכן אחד מאחיו. יוצא שהיין שהוא שותה זה יין נסך רח"ל, כיון שהם שותים לפניו. והוא לא יוצא לידי חובה(אולי בליל שבת הוא יוצא דאורייתא בתפילה). מה עליו לעשות בנידון כדי לצאת לידי חובת קידוש כראוי ולא לגעת ח"ו ביין נסך מהם פסקי ההלכה בנידון. י"ל כי לא אמרו למקדש כי אסור לשתות מכוסו ואינם רוצים לפגוע בכבודו או להעליבו. תודה רבה מקווה לתשובה מהירה ככל הניתן.

תשובה

שלום וברכה

אם המקדש מאמין בתורה אפשר לצאת חובת הקידוש ממנו. גם אם מי ששומע את הקידוש אינו שותה מהיין של הקידוש, יוצאים ידי חובה. יין של מחלל שבת בפרהסיא, אכן נאסר בשתיה, אבל אם היין מבושל אין היין נאסר.

בברכה - בנימין שמואלי