אמונה

רוצים לחזור בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אז ככה שמי עידן בן 14 החיים עכשיו נורא מבולבלים לי ממש מוזרים... אני לומד בבית ספר חילוני לכול דבר אבל אני מרגיש שאני באמת לא מתאים לכול זה אלא למשהו קצת יותר מכובד הכוונה לדתי אמא שלי ממש בקטע של לחזור בתשובה אבל אבא שלי לא כול כך זה יעשה אותה ממש מאושרת אם נחזור בתשובה וגם אותי האם לדעתך יש דרך שנוכל לרכך את אבא שלי ולחזור בתשובה בתודה רבה מראש עידן.

תשובה

שלום לך עידן היקר אשריך שאתה חושב ללכת בדרך הנכונה, ובכך תגרום נחת רוח גם לאביך שבשמיים, אין לך מושג איזה נחת יהיה לבורא מכך שבחור צער בוחר ללכת בדרך ה` ומקבל עליו את המצוות. גם אתה תהיה המאושר באדם כאשר תעשה את רצון ה` ותדע שהינך ממלא את מטרתך בעולם, אין דבר יותר טוב ליהודי מאשר לעשות את רצון אביו שבשמיים, חזק ואמץ ויהיה ה` איתך.

אין לכם לנסות להלחיץ את אבא לחזור כעת בתשובה עליכם לתת לו לחשוב לבד את אשר יעשה, ועליך לכבדו ביותר ולא לנסות להחזירו בתשובה. כאשר אתה תתנהג בצורה יפה, ואביך יראה איך אתה מאושר כל כך מהתורה ואיך אתה מכבד את ההורים כאשר הינך שומר תורה, בוודאי גם הוא יתלהב ויתקרב אל ה`.

חזק ואמץ - המעריך אותך מאוד - בנימין שמואלי