למה צריך ליטול ידיים לאחר גזיזת ציפורניים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ידוע לי שלאחר גזיזת ציפורניים צריך לעשות נטילת ידיים. אך לא הבנתי את טעם הצווה של דווקא אחרי גזיזת הציפורניים, הרי תמיד אנחנו נוגעים בציפורנים, אז מדוע נטילה רק אחרי גזיזתם תודה

תשובה

שלום וברכה

בשעת נטילת הציפרנים אנו מורידים את המותרות מעלינו, שהם משכן החיצונים, ומאחר והחיצונים אינם רוצים להיפרד מאיתנו, הם מנסים להידבק בידינו, ולכן אנו נוטלים ידיים.

בברכה - בנימין שמואלי