האם יש צורך לנשק מזוזה בכל פעם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה ברשותכם, אני מנשקת ממש הרבה מזוזות. אם זה בבית אז כל פעם שאני נכנסת לחדר, או בעבודה כל חדר וחדר שעוברת אני מנשקת את המזוזה וכ`ו... (לא רוצה להתחי`יב נאמר כמעט כל פעם שאני יוצאת מחדר לחדר).

אומרים לי שזה מוגזם ומצחיק ואין צורך אלא רק כשאני נכנסת בדלת הכניסה. האם זה באמת שלא לצורך? אני פוחדת שאסור לנשק כ"כ הרבה פעמים את המזוזה, ושזה לא חלילה חס ושלום עבודת אלילים, לא עלינו. האם תוכל בבקשה לעזור לי? האם אני פועלת בסדר או בהגזמה? תודה רבה מראש, תבורכו כל הצוות, אמן.

תשובה

שלום וברכה

את נוהגת כשורה וכראוי, וכך נוהגים הרבה מיראי ה`, ואין לכך כל קשר לעבודה זרה.

בברכה - בנימין שמואלי