ימי חיי אדם - נכתבים מראש או תלויים במעשיו?

  • כ"ו אלול התשע"ה

שאלה

יש סברה האומרת כי ימי חיי האדם נכתבים וידועים מראש וכי יום המיתה נקבע עוד לפני רדת הנשמה. סברה אחרת אומרת שרק 1 מתוך 100 נפטר ביום שנכתב לו ו-99 נפטרים קודם זמנם מסיבות שונות. איזו סברה נכונה?

תשובה

שלום וברכה

שני הדרכים אמת וכדלהלן.

אין ספק שאדם משנולד יש לו תאריך פטירה ותפקידים מיוחדים וניסיונות המתאימים לתפקידו שקיבל בתיקון עולם במלכות שד-י , אבל במהלך החיים האדם שהוא בעל בחירה עושה דברים שונים ומשונים שכביכול בית דין של מעלה צריך כל הזמן לעשות "חישוב מסלול מחדש" האם להשאיר את האדם כפי שנגזר עליו לכתחילה או לקצר את ימיו או להוסיף לו ייסורים או להוריד ממנו ייסורים וכדו'.

בראש השנה אנו נידונים האם להמשיך במתווה שניתןלנו בזמ לידתנו, האם אנחנו עושים את רצון ה' וממלאים את תפקידנו כראוי, או שיש לשנות את הגזירות ועל כך הדין בראש השנה.