נשים

כיסוי ראש@#

  • כ"ה אלול התשע"ה

שאלה

קראתי כתבה שלכם על כיסוי הראש. אמרתם שזו מצווה מהתורה אך כפי שכתוב בתורה שצריך מזוזה אבל לא כתוב מה לכתוב במזוזה כך גם לכיסוי הראש וצריך לסמוך על חז"ל לגבי פירוש הדברים... לפחות זה מה שהבנתי. רציתי לדעת איך חז"ל החליטו שנשים צריכות לכסות את הראש ? האם מותר להוציא מהכיסוי כמה שערות ? האם מותר ללבוש פאה משיער אמיתי? ואיפה צריך לכסות את הראש? האם מול הילדים בבית או בשיעור ספורט רק עם נשים אפשר להוריד את הכיסוי? תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

חז"ל לא החליטו מעצמם כלום, כך נמסרה להם ביאור מצווה זו מדור לדור ממשה רבינו ליהושע בן נון וכך הלאה עד לדורינו אנו.

דעת מרן שניתן להוציא שיער עד שני אצבעות מקידמת הראש.

מותר ללבוש פיאה צנועה משיער לדעת חכמי אשכנז, בנות ספרד יחמירו ללכת רק עם כיסוי ראש כמטפחת כובע וכדו'.

בשיעור ספורט מו נשים אין חובה בכיסוי ראש, כך גם בביתך.