נשים

האם מותר לבחורה חרדית בכיתה יא להתאפר

  • כ"ה אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב! יש לי כמה שאלות והשמח אם הרב יוכל לענת לי: 1.האם מותר לבחורה חרדית בכיתה י"א להתאפר? 2.האם יש בעיה להיכנס לים עם מציל במכנס וחולצה קצרה? 3.האם מותר ללכת בשער פזור בערך עד הכתפיים קצת אחרי? 4.האם יש אנין ללבוש את החולצות בסיס הכשרות או שמותר גם חולצת טריקו כי החולצות בסיס הכשרות הם ממש כמו סוודר וחוקות ברמות ומממש לא נח אתם? 5.מה עדיף שאני הילך לביה"כ ואימא שלי תישאר בבית או להפך (אימא שלי מתפלת הרבה יותר בכוונה ממני ומן הסתם התפילות שלה יותר מועילות)? תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. רק בצורה עדינה וצנעוה.

2. מותר מעיקר הדין.

3. ראוי להימנע כאשר זה יותר מהכתפיים.

4. אין איסור גמור ללכת עם חולצות בסיס טריקו. אולם כל המהדרת בצניעות זוכה לאור גדול ולסייעתא דשמיא בכל העניינים.

5. עדיף שאימך תלך ואת תישארי בבית כי כך יש לך מצווה מן התורה והיא כיבוד האם ומצד שני אין חבוה לאישה להתפלל במניין או בבית הכנסת בכלל.