תפילה וברכות

עליה לתורה: דחוף!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!!! אני לא עליתי לתורה בגיל 13 היום אני בן 17 מה לעשות מה הפרשה שלי התאריך לידה שלי הוא:כ` בניסן תשנ"א מותר לי לעשות מיצוות(תפילין,שבת) האם מותר לגוי להניח תפילין

תשובה

שלום וברכה

פרשתך פרשת שמיני. הינך רשאי לעלות לתורה וחייב להניח תפילין וכל המצוות כולם שבת וכדו`, אין בך שום פחיתות מכך שלא זכית שעשו לך בר מצווה, הינך כעת שככשר שבישראל, ואינך צריך לעשות כלום עקב כך שלא חגגו לך בר מצוה, והינך שייך לכל המצות כולם. אין לגוי להניח תפילין.

בברכה - בנימין שמואלי