לגבי האדם הראשון.

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

1. אם אחרי שהם אכלו מעץ הדעת, הם הבינו שהם עירומים והבדילו בין טוב לרע, זה אומר שלפני האכילה הם לא ידעו מה טוב ומה רע ולא היתה להם דעת, אז זה לא נקרא שהם חטאו, לא? 2. אלוקים קילל את האדם "בזעת אפיך תאכל לחם" אז איך זה שהיום יש מיליונרים שבנקישת אצבע מביאים להם מה שהם רוצים? 3. ראיתי בהרצאה של הרב זמיר כהן שהאדם נברא זכר ונקבה ביחד, דבוקים אחד אל השני, גב אל גב, ונראה לי שבגלל זה כתוב "ונפח באפיו נשמת חיים" ולא באפו. בכל אופן, האם האישה יכלה לדבר אתו או שהיא היתה כאילו מתה, עוד סתם חלק מהגוף שלו? 4. איך הנחש דיבר? מה החיות דיברו בגן עדן? ומה פירוש הקללה :"עפר תאכל כל ימי חייך"? 5. מהו ההבדל בין "חית השדה" לבין "חית הארץ"? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. הקב"ה אסר לו בפירוש לאכול מעץ הדעת ואדם וחוה אכלו וחטאו ומה השאלה למה נענשו? הטוב והרע לא רלוונטי.

2. קללה זו כל אחד מקבל בה לפי מצבו ולפי עניינו ואי אפשר להקיש מאדם למשנה. אולם חשוב לדעת שגם העשיר סובל הרבה במסחרו ובמשאו ומתנו.

3. היתה גוף נפרד כמו תאום סיאמי.

4. על פי הפשט, הנחש דיבר כמו בן אדם.

עפר תאכל כדברי המדרש הנחש, אפילו אוכל כל מעדנים שבעולם מתהפכים בפיו לעפר.

5. חית השדה - המקום בו שוהים החיות. חית הארץ - כל החיות שיצאו מהארץ.