חגים ומועדי השנה

האם מותר להתחתן ביום ירושלים?

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

אנו ספרדים ומתכוננים להתחתן ביום כ''ח אייר תשע''ו שהוא מ''ג לעומר ויום ירושלים ושבוע לפני חג השבועות. האם ניתן להתחתן ביום הזה בימי ספירת העומר? תודה חנה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים מותר להתחתן החל מיום ל"ד בעומר (שו"ת יביע אומר חלק ג' חלק אורח חיים סימן כו אות ד), וא"כ מותר לספרדים להתחתן ביום ירושלים.

אמנם מובא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קעט סעיף ב) וברמ"א אבן העזר (סימן סד סעיף ג) שיש לערוך נישואין רק בימים שיש בהם מילוי הלבנה. אלא שרבו הדעות, אם בגלל זה יש להקפיד שלא לערוך נישואין אלא עד יום ט"ו לחודש, או יום ט"ז, או י"ח או כ"א או כ"ב או כ"ג או כ"ד לחודש, או שכל הקפידא היא דווקא בשבוע שנגמר בו החודש (יעויין מה שהביא בזה בספר נטעי גבריאל נישואין חלק א' פרק מז סעיף ו).

על כל פנים לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, אין ספק שאין לעכב את עריכת הנישואין כדי שיהיה דווקא בתחילת החודש, ובפרט למי שהוא כבר בגיל עשרים שנה שעליו להזדרז בקביעת מועד החתונה (ילקוט יוסף שידוכים ונישואין פרק ב סעיף ב).

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס