שאל את הרב - כללי

אמא יהודיה , אבא גוי , ילד יהודי?

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

הייתה לי שיחה מאוד מורכבת בעניין , אומנם ידוע שהתבוללות היא דבר חמור בפני עצמה , אך האם כל ילד שנולד מאמא יהודיה בהכרח יהיה יהודי? (בעל נשמה אלוקית). אפילו אם האבא הוא גוי - מוסלמי,נוצרי, בודהיסטי, ערבי, יפני ,סיני וכו.. ובמידה וכן, אז זה קצת סותר את העניין של לא להתבולל , אדרבא להגדיל את העם היהודי ושהיהדות תגיע לכל מקום (לדעתי, באופן גורף אני נגד התבוללות , בעד - שהיהדות ודרכי התורה יגיעו לכל העולם). חיפשתי כמה מקורות והלכות בעניין זה , בינתיים הרבה אי סדר ובירור או הבנה כהלכה את התשובות למה שמצאתי. אשמח לתשובה מפורטת ולמקורות. רציתי לענות למישהי בעניין זה ומדוע לא להמשיך את הקשר עם הגוי או להסביר לאמא שלה.

תשובה

שלום וברכה

העניין אכן רחב ונשתדל לענות בקצרה מכמה נקודות שונות.

א. טעם האיסור המבואר בתורה על פי הפשט הוא שהבורא אסר להינשא לגוי, מחשש שהבן והבת ילכו אחר האב ויעבדו אלוהים אחרים ויאבדו את אמונתם.

ב. על פי הסוד הגוי אין לו כל שייכות עם יהודייה ואין כל חיבור בין שני הנשמות האלו. החיים המשותפים בין בני זוג מבני ישראל הינו חיבור נשמתי עמוק וטהור שמייחד ייחודים גבוהים ונעלים במרומים וחיבור בין שני נשמות מנוגדות אלו גורם לקצר, גורם לירידת השפע בצורה לא טובה וחיבור בין טוב לרע.

ראי בהרחבה בענין זה, http://www.hidabroot.org/he/question/26863

בהצלחה רבה, תבורכי מפי עליון,