שאל את הרב - כללי

הכשרת כבד<<

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אפשר להכשיר כבד על שרפתו על פלטת פסים שמונחת על הגז? הדם ניגר מהפלטה דרך הפסים החוצה. תודה מראש רינה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נא ראי כאן בליק:

http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?readID=527

אופן הכשרת הכבד
קודם הצלייה, יש לקרוע את הכבד, דהיינו לעשות בו שני חתכים (עמוקים דיים בכדי שיגיע לסמפונות) שתי וערב (לאורך ולרוחב) לכל ארכו ורחבו של הכבד, מלמעלה למטה, ומימין לשמאל, (כלומר, במאונך ובמאוזן, שתי וערב). ונוהגים לפזר עליו מעט מלח, (ומכל מקום אף אם לא פיזרו עליו מלח כלל, הדבר אינו מעכב בדיעבד), וצולים את הכבד, כאשר מקום החיתוך (מקום חיתוך השתי וערב) מונח כלפי מטה (לצד האש), ואז זב ממנו הדם, ואחר הצלייה הוא מותר באכילה.

בברכה,

צוות הידברות