אמונה

פחד לקבל החלטות

  • כ"ד אלול התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב איך מתגברים על פחד לקבל החלטות? שצריך להתייעץ כל פעם עם חברים וחברות.. שהדעה שלהם היא זו שמשפיעה על ההחלטה.? זה שלילי לא ? מה זה אומר על בן אדם שקשה לו להחליט וחייב להתייעץ עם חברים ? ממה זה נובע ? מה לגבי פחד החלטה בין גבר ואישה כגון חתונה ?

תשובה

שלום וברכה

קושי הההחלטה נובע אכן מחוסר ביטחון עצמי אולם בעומק הפנימי יותר כאשר האדם ישנן ויחזור וישנן שכל העובר עליו וכל מה שעבר עליו מעתה ועד עולם הכל תלוי אך ורק בגזירת בורא עולם ולא האדם הוא מחליט מה יהיה ואיך יהיה ואין האדם אלא כהגה היד הנהג - ההגה אכן מסובב את הרכב אולם המסובב את ההגה הוא הנהג, כך האדם משול להגה שמסובב הכל אך הבורא הוא מסבב את כל הסיבות ולעולם לא יזכה האדם להרוויח מאומה יותר ממה שמגיע לו על ידי השתדלות וכאשר האדם יבין שכל ההתייעצויות לא עוזרות מאומה כי רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום, לא יתייעץ האדם הרבה ולאא יחשוש להחליט כי יסמוך על הבורא המנהגו. אמת שצריך לעשות השתדלות ולכן צריך להתייעץ בצורה סבירה עם אחד חכם אחד ומה טעם להאריך ולהתייעץ בלי סוף כאשר התוצאה אינה כלל תלויה במעשיך ואין מוטל על האדם אלא להתייעץ מעט וה' יהיה בעזרו.

בהצלחה,