אמונה

בחורה שחייה עם גוי יכולה להנשא לכהן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכם התבקשתי לברר אודות בחורה שחיה שנים מספר עם גוי רחמ"ל ללא ברית נישואין והיום עודנה רווקה והכירה בחור יהודי כהן. האם מותר לה להנשא אליו אשמח לקבל את התשובה למייל שלי שתיזכו למצוות בברכה רוזיטה

תשובה

שלום וברכה

התשובה שלילית בהחלט. וזה לשון השולחן ערוך (אבן העזר סימן ו): "כהן אסור מן התורה בגרושה, זונה וחללה.

אי זו היא זונה, כל שאינה בת ישראל, או בת ישראל שנבעלה לאדם שהיא אסורה לינשא לו איסור השוה לכל. ואין צריך לומר למי שהיא אסורה לו משום ערוה, או לגוי ועבד, הואיל והיא אסורה לינשא לו הרי זו זונה".

בהצלחה - מנשה ישראל