המשך התקנת מזוזה בממ"ד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.הרב מנשה ישראל ראשית הנני מתנצל באים אני מטריד בשאלה נוספת בנושא התקנת מזוזה בממ"ד. וזאת כיוון שאנני יודע כיצד לפעול. ביקרתי בחנות של חבד כדי לרכוש מזוזה ושם נאמר לי שעלי להתקין את המזוזה בממ"ד משמואל כלומר מימין מתוך החדר במידה והדלת ניפתחת לבחוץ ויש חלון בחדר וגם באתר של חבד אמרו זאת, ואני התקנתי את המזוזה בממ"ד לפי הוראת הדברות כמו את כל יתר המזוזות מימין.האם המזוזה בממ"ד כשרה האם אין בעיה עם הוראות התורה בענין בתודה מראש מנחם עוז

תשובה

שלום וברכה

השבתי לך כי לעם ישראל יש שולחן ערוך המחייב את כל העם היהודי, ושם מפורש שאין להסתכל על כיוון פתיחת הדלת אלא בחדר שלא ברור אם נכנסים אליו או יוצאים אליו כגון חדר בתוך חדר, אז יש ענין של קביעה על ידי הכיר קביעת הציר. אכן לחבדי"ם ישנו מנהג יחודי אחר, אבל מי שקבע כמנהג כל העולם [כמו שעשית אתה] עשה כטוב וכשורה.

בהצלחה - מנשה ישראל