תורה ומדע

כיצד בפועל אני יכולה לשלב בין האמונה למדע בלי שישמע ככפיה דתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, בשנה הבאה אני בע"ה אלך ללמד בבי"ס תיכון נושא של מדעי החיים. במסגרת השיעורים חשוב לי מאוד גם להעביר את המסר האמוני שיש בטבע, שהכל מאיתו יתררך. יחד עם זאת, איני רוצה שזה ישתמע ככפיה דתית לתלמידים (שלא כולם דתיים). השאלה שלי היא כיצד בפועל אני יכולה לשלב בין האמונה למדע. תודה רבה מראש!

תשובה

"בזמן שאדם מתבונן בדברים האלו ומכיר כל הברואים ממלאך וגלגל ואדם כיוצא בו ויראה חכמתו של הקב"ה בכל היצורים וכל הברואים מוסיף אהבה למקום ותצמא נפשו ויכמה בשרו לאהוב המקום ברוך הוא".

בהצלחה - מנשה ישראל