חברה והשקפה

קיום מצוות לשמם ולא ע"מ לקבל שכר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר להגיע לרמה של קיום מצוות לשמן ולא ע"מ לקבל שכר הרי אני בטוח ב100 אחוז שאם ח"ו לא היה שכר ועונש למצוות גם הצדיק הכי גדול לא היה שומר תורה ומצוות אז ממילא כולם מקיימים מצוות בעיקר ע"מ לקבל שכר.. וגם כדי לקיים מצווה כלשהי מתוך אהבת ה` צריך לחשוב ולהתעמק הרבה לפני וזה בלתי אפשרי, באופן חד פעמי אולי כן, אבל להתנהל ככה חיים שלמים אי אפשר..

תשובה

שלוםוברכה

מאחר ועיקר השכר הוא קירבת ה` והדביקות בו, הרי כאשר האדם יעשה מצות לשם כך אין בכך כל בעיה, וזה הכוונה במצוות ה"לשמה".

בברכה - בנימין שמואלי