תפילה וברכות

אם אני אוכלת בצק עלים ממולא תפוחי אדמה, מה אני מברכת על זה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות הרבנים.! אם אני אוכלת בצק עלים ממולא תפוחי אדמה, מה אני מברכת על זה ומה הברכה האחרונה ואם אני אוכלת מאכל שיש בו מזונות ושהכל מה מברכים או אדמה ומזונות , בקיצור אם אפשר לקבל פירוט לגבי הברכות מה קודם למה ולפי מה יודעים איזה ברכות לברך ברכות ראשונות ואחרונות, תודה מראש!!

תשובה

שלום וברכה

ברכתו מזונות. וברכה אחרונה היא על המחיה אם אוכלים כשיעור כזית, מהבצק עלים עצמו יש לברך על כך על המחיה, ואם לא אוכלים כזית מהבצק אלא בצירוף התפוחי אדמה, יש לברך בורא נפשות. מאכל שמעורב בו מזונות ושהכול,או מזונות ואדמה, מברכים רק מזונות. שאר המאכלים המעורבים הולכים אחרי הרוב.

עוגת גבינה שהגבינה לא נאפית עם הבצק, ויש בה שכבה מכובדת יותר של גבינה יש לברך שני ברכות. וכן עוגת גבינה שעיקר הטעם הוא הגבינה ויש בה מעט קמח, גם אם נאפית יחד מברכים שהכול. על כל שאלה נוספת אשמח לענות בהצלחה - בנימין שמואלי