זוגיות

האם מותר לבנות לעשות מסיבה ולרקוד עם שירים לאוו דווקא חסידים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה.. רציתי להתעייץ איתך לגבי כמה שאלות שמפריעות לי מאוד שאני לא יודעת אם מותר לי או אסור, 1. האם מותר לבנות לעשות מסיבה ולרקוד עם שירים לאוו דווקא חסידים!! כמובן שאנו רק בנות! 2. יש לי קשר מאווד ארוך עם בן מסוים אני בת 17 וחצי ואני לא יודעת אם הקשר הזה יוביל לחתונה ואני גם לא שוללת ,אני חושבת שהקב"ה לא נתן לי להכיר סתם אדם, שיש לי איזה שהיא מטרה! כאשר אני מדברת עם אותו ידיד זה כמובן גם על נושאים של דת, וגם על נושאים אחרים, אני יודעת שגרמתי לו להרהר בתשובה, ושהוא עושה כמה דברים שפעם הוא לא עשה ב"ה! אני מאווד מאמינה ומאוד חשוב לי עניין צניעות לא פעם חשבתי על לנתק קשר אבל זה לא כ"כ קל לי ולכן רציתי להתייעץ איתך האם להמשיך את הקשר או לנתק אותו לגמרי! האם אני חוטאת בכך שאני מדברת איתו זה נקרא ייחוד! 3. אני חוטאת בכך שאדם אומר לי שיש לי קול נעים לשמוע אני מחטיאה אותו בכך שאני מדברת איתו והוא אוהב את הקול שלי! תודה רבה מראש! ושבוע טוב ומבורך!

תשובה

שלום וברכה

מותר לבנות לרקוד והדבר רצוי מאוד, אבל לא עם שירים שאינם ממקור טהור. 2. אין לקיי קשרים בגיל זה עם בן, איננו יודעים את חשבונות שמים, אבל ברור שעלייך להתנתק מהקשר הזה ותזכי בכך לשכר רב מן השמיים. אין לך איסור לדבר גם אם מישהו נהנ מקולך, אבל אם הוא מגש זאת בפנייך, יש לך להימנע מלשוחח איתו.

עלי והצליחי והמשיכי לשמור על צניעותך -בנימין שמואלי