תפילה וברכות

לא מובן בקיצור לשולחן ערוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, בקיצור לשולחן ערוך כתוב: " וטוב להשמיט סעודה אחת בשבוע, כדי שישבות האיצטומכא מעבודתו ויתחזק כח עיכולו. ונראה כי השמטה זאת טוב שתהא בערב שבת." אבל בערב שבת מצווה לאכול סעודה רביעית אז למה כבות פה שטוב לא לאכול ועוד כתוב: "כשמגיע השליח צבור למודים, משתחוים כל הקהל ואומרים מודים דרבנן, כולו בהשתחויה" אבל בכל הסידורים כתוב שבמודים דרבנן רק ירכין את הראש בלבד!

תשובה

שלום וברכה

סעודת ערב שבת, הכוונה ליום שישי בצהריים. בענין ההשתחויה אכן נחלקו הפוסקי בכך, ולמעשה רוב העולם לא נהגו ככתוב בקיצור שולחן ערוך, אלא ככתוב בסידורים, וכדעתם של הרבה מן הפוסקים.

בברכה - בנימין שמואלי