חברה והשקפה

האם ללכת לישיבה או לקיים מצוות כיבוד הורים

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

כבוד הרב אני נער בן 15 וחצי עשיתי שטיות ועכשיו אני מתחזק ואני מתחיל להתחבר לתורה ולקדוש ברוך ואני שומר שבת בבית מסרותי אבל עשיתי תשובה עם עצמי והחלטתי שאני רוצה ללמוד בישיבה ואני למדתי בבית ספר חלוני וניסיתי ואמא שלי לא רוצה מה עלי לעשות האם לוותר ולכבד את אמא שלי כי היא לא רוצה שאני יעזוב את הבית או ללכת פשוט לישיבה ושאמא שלי תהיה עצובה?

תשובה

לכבוד השואל,

אשריך שאתה מתחזק!! יתן לך הקב"ה את כל הכוחות הדרושים לך להמשיך בדרך הטוב!

ראה את ההלכה הנוגע לשאלתך, כאן [קיצור ילקוט יוסף, מצות כיבוד אב ואם יורה דעה ר"מ סימן ט']:

"מי שהיה עוסק בתורה ונזדמן לפניו מצות כיבוד אב ואם, יעשה המצוה ויחזור מיד לתורתו. אבל אם קיום מצות כיבוד אב ואם מונע ממנו את עצם תלמודו, ובגלל קיום מצוה זו נמנע ממנו מללמוד בישיבה או לקבוע עיתים לתורה, יניח כבוד אביו ואמו ויעסוק בתורה, דגדול תלמוד תורה יותר מכיבוד אב ואם. וכן אם האב קורא לבנו שלומד מחוץ לעיר שיבא לשמשו, אין לבן לבטל תורה ולבא מעיר לעיר כדי לטפל באביו. ואמנם אם האבא מבקש מבנו שיטפל בו באופן חד פעמי, ועל ידי כך הבן יצטרך לבטל את השתתפותו בשיעור תורה קבוע, אם אי אפשר לקיים מצוה זו על ידי אחרים, יבטל מלימודו ויעסוק בכבוד אביו, אחר שמצוה זו הגיעה לידו. ומיד אחר שיסיים את העסק בכבוד אביו, יחזור לתלמודו". [ילקו''י הל' כיבוד אב ואם פ''ט סעיף סג מהדו' תשס''א כרך ב' עמוד רעו].

בברכה להצלחה ולסייעתא דשמיא שגם האמא שתחי' תתרצה.

צוות הידברות