חברה והשקפה

מה קורה או קרה לנשמות של הרוגי השואה שאין להם קבר?

  • י"ב חשון התשע"ח

שאלה

כבוד הרב, בהקשר לשאלה ששאלו אותך אני פשוט ממשיכה אותה מה קורה לנשמה של האנשים שמתו בשואה ונשרפו במשרפות ולא נקברו, או לנשמות של האנשים שהתאבדו וקפצו ממגדלי התאומים בניו-יורק ולא מצאו אותם, ואותן נשמות שנשרפו במגדלי התאומים ואין להם קבר? מה קורה לנשמה שלהם, האם גם היא מסתובבת בעולם ללא מנוח? מה אפשר לעשות בשביל הנשמות שאין להן מנוח, איך אנחנו יכולים לעזור להן לבוא למנוחה? כשאדם מת ולא קוברים את הגופה, הנשמה לא יכולה לעבור לעולם הבא עד שניקבר הגוף, נכון? מה קורה עם הנשמה עד שנקבר הגוף? ואם הגופה לא נמצאה, מה קורה לנשמה? ושמעתי שלפעמים רק חלק מהנשמה חוזר לתיקון, אז איפה שאר הנשמה?

תשובה

שלום רב!
שאלה טובה;
האנשים אשר נספו בשואה ובפיגועים הם אנשים קדושים, מפני שמסרו נפש על קידוש השם, ויש לנשמתם מקום מיוחד מאוד, ויותר גבוהים ועליונים הם מכל אדם אחר בעולם.
רק כשיש גוף פה, הננו מחויבים לקבור אותו, ואם לא - פטורים.
בתחיית המתים הם יקומו בגוף מושלם בתכלית.
הצלחה וברכה;
יעקב משה