תפילה וברכות

איך מברכים על נטילת ידיים לפני ברכת התורה?

  • י"ט אלול התשע"ה

שאלה

נאמר שאין לומר אפילו פסוק אחד בלי לברך קודם ברכות התורה, אז איך זה שאנו עושים נטילה של בוקר ומברכים עוד טרם בירכנו ברכת התורה? תודה

תשובה

שלום רב,

נכון שאין ללמוד תורה לפני ברכת התורה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן מז סעיף ב), אולם ברכת "על נטילת ידיים" אינה בגדר לימוד תורה, אלא בגדר ברכה, ולכן מותר לאומרה לפני ברכת התורה.

בברכה,

הלל מאירס