הרב יוכל לעזור לי להבין אם אני צריך לעשות היתר נדר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב! אם באזור חודש תשרי חשוון השנה קבלתי על עצמי להדר ולקנות בביתי ירקות שמיטה למהדרין(יבול נוכרי) ובאמת קניתי אך ורק ירק כזה , אך לא נמנעתי מלאכול ירק התר בגלל בית אימי חמי וחמותי, (שלא ראיתי עניין לייגע אותם ולקבוע להם תנאים וחומרות לא כמנהגם) ולפעמים כשקיבלתי מתנה פירות וירקות היתר לא נמנעתי מלהכניסם לביתי ולאכלם. יש לציין שלא נדרתי בפי בפני שמים על התחייבות כזו או אחרת, אך בשיחות עם חברים הבעתי את נכונותי להתמסר לשביתת הארץ מספר פעמים לא מבוטל. היום אני מתקשה למצוא ירק נוכרי בשפע , הדבר אף פגם בתזונתי וייתכן שגם בקיבתי, ובכמות הירקות שנכנסה אליי הבייתה, ולאחר ששמעתי שהרב מרדכי אליהו שליט"א ושהם ישלח לו רפואה שלמה אמן, בעצמו מעודד היתר מכירה ואוצר בית דין, לכן בחודש האחרון שיניתי מנהגי והתחלתי לקנות ירקות היתר. לאחר מעשה עלתה במוחי המחשבה שאוליי אני צריך לעשות היתר נדר, שינוי מנהג אשמח אם הרב יוכל לענות לי על זה ואם כבר קלקלתי איך אוכל לתקן. בתודה רבה והערכה עצומה תברכו מפי עליון ליאור

תשובה

שלום וברכה

קניית תוצרת קדושה בקדושת שביעים מאוצר בית דין מותרת לכתחילה, קניה מהיתר מכירה הרב עובדיה מתיר רק בשעת הדחק, אבל אם כדברייך לא קיבלת את האיסור באופן טוטאלי וכבר מההתחלה הקלת לפעמים כשהיה צורך בדבר הרי שגם עתה מכיון שיש לך צורך בכך ואת מבקשת לסמוך על הדעה המקילה, את יכולה לנהוג כן ללא התרת נדרים.

בהצלחה - מנשה ישראל