האם לפי ההלכה יש הוראות לגבי איזה סוג של נפה צריך להשתמש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,רציתי לדעת האם לפי ההלכה יש הוראות לגבי איזה סוג של נפה צריך להשתמש בניפוי הקמח ועוד שאלה, בימינו קיימת נפה "קפיצית" היא בצורת כוס גדולה מאוד העשויה מנרוסטה, יש לה שלוש שכבות של רשת ניפוי, הידית משמשת כקפיץ שמנפה את הקמח,(בין נפה לנפה יש גלגל קפיץ שעוזר בניפוי, האם נפה כזאת כשרה לניפוי תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

נפה לקמח צריכה להיות יותר מארבעים מש. ואם הנפה הקפיצית היא בעלת רשת שעומדת בתנאי זה הנפה מצויינת. בברכה - בנימין שמואלי