איסור אכילת חלב נוכרי

  • ט"ז אלול התשע"ה

שאלה

שלום הרב, אני רוצה בבקשה תשובה משכנעת למה בעצם אסור לאכול חלב נוכרי? מה הסיבות? האם זה עושה נזק לגוף או להפך? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל בהרכב הגשמי של החלב שחלב הגוי או חלב שחלבו ישראל.

חכמינו אסרו את השימשו בחלב שחלב אותו נכרי ואין ישראל רואה את החליבה מחשש שמא יערבו בו הגויים חלב טמא. לדעת רוב הפוסקים גזירה זו לא משתנה יותר לעולם אף אם אין חלב טמא באיזור ואין חשש שמא יכניסו בחלב גם חלב אסור.

ברוחניות יש הבדל עצום בין חלב ישראל הכשר בין חלב נכרי האסור בשתיה וכבר היה מעשה במרן מהר"א מבעלזא בימי מלחמת העולם השניה כאשר היה במנוסתו מהנאצים בהיותו בגיטו בעיר בוכניה, היה יהודי שבאופן קבוע היה מסתכן ויוצא מחוץ לגטו להביא לו כוס חלב שהיה הדבר המזין היחיד שהיה הרב מכניס לפיו, כאשר הנכרי היה חולב את החלב בזמן קבוע לפנות בוקר ויהודי זה היה רואה את החליבה של הגוי ובכך החלב היה כשר.

באחד מהימים נרדם היהודי ואיחר להגיע עד שכבר היה הנכרי לאחר החליבה והיהודי לקח מעט חלב כבכל יום לתת את החלב לרב מתוך מחשבה שמאחר והחלב הוא הדבר המזין את הרב ניתן להקל ולתת לו חלב זה כי זה חשש פיקוח נפש אם הרב לא ישתה מאומה היום, כך אכן עשה מסר .

כאשר הביאו את החלב לרב זצ"ל סירב הרב לשתות וביקש לזמן איליו את היהודי מביא החלב ושאל אותו האם אתה הלכת להביא את החלב? ענה כן? האם אתה ראית את החליבה, לא ענה היהודי והתחיל לגמגם שבכל יום הוא מגיע מוקדם והיום וכו'. מרן לא נתן לו להשלים את המשפט והורה לו ללכת החוצה עם החלב ולחפש חולה שמותר לו לשתות את החלב ולתת לחולה לשתות את החלב. הרגיש הרב זצ"ל שחלב זה אסור לו בשתיה מחמת השינוי הרוחני שחל בחלב.

על כן בוודאי ראוי להיזהר כולנו בחלב עכו"ם ובפרט כאשר הכל מצוי בחלב ישראל ואין שום צורך להקל ולהשתמש בחלב עכו"ם.