פסוקים על גבי תכשיט

  • ט"ו אלול התשע"ה

שאלה

האם יש הנהגה כל שהיא לגבי תכשיטים שעליהם חרוטים פסוקים מתהילים? תודה

תשובה

שלום רב,

כל תכשיט שכתוב עליו פסוק - אין להיכנס איתו לשירותים ללא כיסוי, והמחמיר לשים שני כיסויים תבוא עליו ברכה (ראה שו"ת אז נדברו חלק ח' סימן מט אות א, ושו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ז סימן ל).

ובהיות שקשה מאוד לזכור כל פעם לכסות את התכשיט, יש להימנע מענידתו, כי עלולים להיכנס איתו בטעות לשירותים ללא כיסוי (יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן רפג סעיף ד, טורי זהב ושפתי כהן שם).

בברכה,

הלל מאירס