אמונה

צדקה שמבקשים בהוראת קבע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כולם יודעים את מעלת הצדקה.אולם אני איני יודעת כיצד לעשות מצוה זאת.איני מתכוונת לשקל פה ושם אלא להוראות קבע.פונים אליי ומבקשים שאחתום להם ולישיבות ומצבי אינו מאפשר .אני אומנם חתומה על מוסד אחד.ומרגישה רע עם עצמי כשעוד מוסדות מבקשים ממני ואין באפשרותי ואז הם מדברים ומסבירים שזו מעלה מאוד גדולה והקרן קיימת לעולם הבא הכל טוב ויפה חילקתי 2 ציקים למוסד מסויים וצק אחד חזר.מה אפשר לעשות כיצד נמדדת נתינה זו ועד כמה

תשובה

שלום וברכה

ראוי לכל אדם להפריש מעשר מהרווחים, ועד שיעור זה רצוי להגביל את הצדקה. לא לפזר לצדקה יותר מעשירית מהרווחים וההכנסות. אל תרגישי רע אם כבר הפרשת את שיעור המעשר מההכנסות שלך.

מרווח לא צפוי, ראוי להפריש חמישית.

בהצלחה - מנשה ישראל