תפילה וברכות

ברכת אכילת מצה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנו צוות במרכז לעיוור שהתגלע ויכוח בינינו בנושא ברכה על מצה לאחר חג הפסח, כאשר המצה לא שינתה צורתה, לא עברה תהליך של טיגון, השרייה או כל תהליך אחר ששינה את צורה וטעמה. האם מברכים עליה המוציא או בורא מיני מזונות אנא ענו לנו במהרה על מנת שנוכל ליישב את הויכוח בין שני הפלגים.

תשובה

שלום וברכה

נחלקו בזה רבני האשכנזים ורבני הספרדיים, רוב חכמי האשכנזים סבורים שיש לברך על כך המוציא. וחכמי ספרד סבורים שדינו כקרקר שמברכים עליו מזונות. וכל אחד ינהג כגדולי עדתו.

בברכה - בנימין שמואלי