תפילה וברכות

מותר לי ללבוש כיפה שכתוב עליה "מלך המשיח לעולם ועד"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום קוראים לי עדן כהן ורציתי לדעת איפה מוזכר שמי בתורה.. שאלה שניה לפני פחות משנה היתי מתפלל לפי מנהגיהם של חב"ד וכעת אני כבר לא משום שהבנתי שהעניין עם הרבי שלהם הוא עבודה זרה או משו כזה... אז רציתי לדעת אם אני יכול ומותר לי ללבוש כיפה שכתוב עליה "מלך המשיח לעולם ועד" כי אני אישית כבר לא בחב"ד אבל רציתי לדעת אם בכללי לפי הדת מותר ללבוש כיפה שכתוב עליה כזה דבר. ושאלה שלישית ואחרונה על כהנים. אני כהן אבל לפני זמן מה גיליתי שאבא שלי התחתן עם גיורת... אמה של הגיורת היא גיורת גם כן ואביה של הגיורת הוא יהודי כשר שאינו התגייר מעולם... אבא שלי בא ממשפחה גדולה מאוד של כהנים כשרים כדת ואני הבנתי שכהן לא יכול להתחתן עם גיורת כי אז הילדים יוצאים שאינם כהן כדת. אז שאלתי זאת את אבא שלי והוא ענה לי שכאשר התחתן הוא קיבל אישור מרב גדול שהיה באותה תקופה בעפולה שנתן לו אישור מלא שמותר לו להתחתן עם גיורת זו וכי הילדים וכל צאצאיו יצאו כהנים כשרים כדת ורב זה לפי דברי אבי היה רב מקובל מאוד שאישר לו באופן מלא חתונה זו ללא שום בעיות. אז רציתי לדעת מה דעתך בנושא.. האם אפשרי שרב כזה יאמר לאבי ככה האם זה נכון לפי הדת וההלכה נ.ב. אם אפשר בבקשה לשלוח לי את התשובה בנוסף גם לאימיל ושיופיע גם פה באתר

תשובה

שלום וברכה

א. למה כוונתך, איפה הוא מופיע, האם כוונתך לצירוף תיבות. ב. אין לעשות מעשים הנראים כלפי חוץ תמוהים בעיני רוב הציבור. ג. אי אפשר לכהן להתחתן עם גיורת בדור ראשון לכל הדעות, אם לדבריך אתה בנה של גיורת, אתה [ואחיך שנולדו מאותה אם] לא כהן, אלא ישראל כמוני.

כך היא ההלכה ואין רב אורטודוקסי שינטה מזה, חס ושלום. הסיפור עם הרב מעפולה לא מובן לי, אולי אין זה ברור שאימך התגיירה בעצמה, אלא נולדה כבר אחרי שסבתא שלך התגיירה, או שמא הגירות שהיא עברה היה רק גיור לחומרא. אם כנ"ל שאימך בעצמה התגיירה הרי שאינך בקדושת כהונה, [ואם יש לך אחות מאותה אם הרי שהיא אסורה להינשא לכהן], ויש בזה השלכה נוספת שכשתלד בת היא תהיה אסורה להינשא לכהן.

אם אפשר לשלוח לי שם הרב מעפולה שהתיר את זה כביכול, אולי אוכל לברר על נתונים נוספים, אבל על פניו זה נראה מאוד תמוה. בהצלחה - מנשה ישראל