נשים

כיסוי ראש|{

  • ט"ו אלול התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, במשך כשנה כבר שאני שמה כיסוי ראש מלא(אני נשואה ). לפני כן הייתי שמה כיסוי ראש אבל לא מלא. כמו קשת עבה כזו. או סרט עבה. ולאט לאט עשיתי חושבין עם עצמי, ובזכות האתר שלכם ותשובות של רבנים לשאלות על כיסוי ראש, הגעתי למסקנה שזו ממש מצווה אם אלך עם כיסוי ראש מלא. בהתחלה התחלתי ללכת כך בשבתות וחגים. אחכ כבר ביום יום. לאחרונה התחלתי להרגיש שהדבר לא נוח לי בכלל. קשה לי עם כיסוי ראש מלא. זה מכביד לי על הראש כי אני שמה מתחת דבר כזה שנקרא " בובו " שזה עושה נפח וזה נראה קצת יותר יפה מאשר סתם מטפחת שמכסה את כל השיער. אני שמה סיכות כדי שהכיסוי לא יפול ובאיזשהו שלב הראש גם מתחיל לכאוב. אבל יותר מזה, אני מרגישה שאני נראת כמו סבתא. סליחה. שאני ככה חושבת. אבל זאת הרגשתי. אני בכלל לא מרגישה יפה עם כיסוי ראש מלא. והדבר אפילו מכניס אותי טיפה לדיכאון שאני לא יכולה לשחרר קצת את שערי. .. כאילו אבדה לי כל ההרגשה הטובה לגבי עצמי. מרגישה שאני נראת מכוערת ככה. כמו איזה סבתא. אני מצטערת שהתחלתי עם כיסוי ראש מלא. עדיף לא הייתי מתחילה והיתי ממשיכה עם כיסוי ראש הלא מלא שהייתי שמה לפני כן. ככה עוד היתי מרגישה טוב עם עצמי ויותר ננוח

תשובה

שלום וברכה

את עושה את הדרך הנכונה ואת עשית את הקבלה הכי נכונה הוכי טובה לכסות את ראשך, זה חיוב גמור מהתורה ובחורה צדיקה כמותך בוודאי לא יכולה לוותר על הדבר הקדוש הזה. בזכות הכיסוי זוכים לפרנסה מרווחת ממקום קדוש וזוכים לבנים צדיקים ואיך ניתן לוותר על הדבר הזה ובפרט כעת בחודש אלול החודש שבו אנחנו מתקרבים לקראת יום הדין - חודש הרחמים והסליחות בוודאי לעינו להתחזק יותר לעשות את רצון ה' כדי שנוכל להתחבר לבורא עולם כראוי וכיאות ולא חלילה ללכת אחורנית.

לא צריך להיראות סבתא, תלבשי כיסויים נאים וצעירים צבעוניים ובעז"ה תיראי צעירה יפה ויראת ה'.

אשמח לסייע לך עוד ולחזקך ככל הצורך.