חברה והשקפה

ברצוני להבין אם אמונה בעין הרע לא גורמת לאדם להיות פסיבי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב.... אמש צפיתי בהרצאתו של הרב בן פורת בנושא עין הרע(יש לציין שהנושא הנ"ל רגיש אצלי מכיון שעוד בימי ילדותי אימי היתה הולכת לרבנים רבים שלטענתה הם אמרו שדודתי,אחות אבי,עשתה לה עין הרע. הדבר גרם למריבות וסיכסוכים ובמקום שהתייעצותה עם רבנים תביא לשלום בית ההפך קרה ולימים הקן המשפחתי פורק. )1. ברצוני להבין אם אמונה בעין הרע לא גורמת לאדם להיות פסיבי, כלומר כל משבר או כישלון שהוא ניצב בפנו, במקום לעשות בדק בית וללמוד מטעויות קל מאוד למצוא אשמים ולתרץ עשו לי עין. 2. לדעתי ותקנו אותי אם אני טועה אמונה בעין הרע סותרת את עקרון המונותאיסט. אמנם הרב טען כי הגזרות נגזרות מהשמים כבר בראש השנה ובאות לידי ביטוי לעיתים גם דרך עין הרע, אז אם הגזרה כבר נגזרה ממעלה מה זה משנה אם זה יצא לפועל ע"י עין הרע או בדרך אחרת. הלו הגזרה כבר נגזרה אז למה לי להשמר מעין הרע אם זה ממילא יקרה לי בדרך זו או אחרת יש לציין ששאלותי לא נובעות ממקום אפיקורסי אלא להפך, מתוך התעניינות וקירבה מתמשכת לשורשי היהודים. תודה רבה על האפשרות לשאול שאלות(:

תשובה

שלום וברכה

א. לא תולים דבר בעין הרע, אלא אם כן יש תימוכין לטענה זאת, בכך שיודעים שיש מישהו שמתבונן בעין רע.

בהצלחה - מנשה ישראל