חברה והשקפה

האם אדם גוי\נוצרי\חילוני שאינו מכיר הלכות או אפילו אינו מכיר בבורא מקבל שכר על מצוות שעושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ושבוע טוב ! יש לי שאלה , האם אדם גוי\נוצרי\חילוני שאינו מכיר הלכות או אפילו אינו מכיר בבורא מקבל שכר על מצוות שעושה ז"א אם הוא נותן צדקה גודל השכר שלו הוא שכר ככל אדם

תשובה

שלום וברכה

הרמב"ם כותב שיש שני סוגים בגויים, יש חכמי אומות העולם, ויש חסידי אומות העולם, אלו שמקיימים מצוות מכיון שכך חכמתם מחייבת מבלי להכיר את בורא עולם, הוא לכל היותר חכם, אבל אין לו חלק לעולם הבא. ורק אלו המגויים שמקיימים מצוות השייכות להם בגין שבורא עולם ציווה כך, זהו שנקרא חסיד אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא.

יהודי שאינו מכיר בבורא עולם, הוא בכלל אפיקורס שאין לו חלק לעולם הבא. וכשהוא מכיר בבורא עולם וביתר עיקרי היהדות יש לו חלק לעולם הבא, גם אם הוא עובר על המצוות, מתאוותו.

בהצלחה - מנשה ישראל