מאכלים שהיו מתחת המיטה

  • ט"ו אלול התשע"ה

שאלה

עוגה שלמה ועטופה בשקית שבטעות נפלה מתחת למיטה שישנים בה והייתה שם לילה שלם. האם מותר לאכול אותה למחרת?

תודה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין להניח עוגה מתחת למיטה כשישנים עליה, אפילו אם היא עטופה בשקית, אולם בדיעבד היא מותרת באכילה, אפילו אם לא הייתה עטופה.

מקורות: יעויין מסכת פסחים (דף קיב עמוד א), שלחן ערוך יורה דעה (סימן קטז סעיף ה), שפתי כהן (סק"ד), שו"ת יביע אומר חלק א' (חלק יורה דעה סימנים ט-י) וחלק י' (חלק יורה דעה סימן יא, ד"ה אחרי), והליכות עולם חלק ז' (עמוד רט).

בברכה,

הלל מאירס