האם כדאי להשקיע בעולם הבא שלי ולעזוב כרגע את העבודה

  • י"ב אלול התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני מתחזק הרבה בתקופה האחרונה, ויש לי קושיה בנושא הפרנסה. אני בעל חברה( בימים אלו עובר לארצות הברית) ואני מקיים תורה ומצוות, קובע עיתים לתורה ומחזיר בתשובה אנשים נוספים. כידוע אנחנו לפני ביאת הגואל, ומנקרת בי ההרגשה שלעבוד זה בזבוז זמן ושאני רוצה ללמוד עוד ועוד תורה. עכשיו השאלה היא אם מצב בו אני עובד( לא כבכדי קיום כבתור בעל חברה אני עובד לפעמים גם כ12 שעות) ובנוסף אני משתדל בכל כוחי ללמוד תורה להחזיק לומדי תורה וכו' או שעליי לדאוג לעולם הבא שלי לעזוב הכל וה' יעזור לי בכל הנוגע לעולם הזה. *אני לא נשוי

תשובה

שלום וברכה

אין לשנות ממנהגך. רק תנסה לקצץ בשעות בעבודה בצורה שאינה מזיקה לעסק כגון להכניס עוד עובד וכדו' ולהרבות ככל האפשר בלימוד. אין לעזוב לגמרי את העבודה.

בברכה להצלחה בלימוד ובפרנסה בריווח בקלות,