האם מותר לשלוח מזוזות בדואר?

  • י"א אלול התשע"ה

שאלה

שלום הרב, ברצוני לדעת האם מותר לשלוח תפילין או מזוזות בדואר, מחו"ל לישראל. תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לשלוח תפילין ומזוזות בדואר, ויש לארוז אותן היטב, ולהניחן אחר כך בתוך קופסה חזקה (שאז זה כמונח בכלי בתוך כלי), וראוי לרשום על הקופסא "שביר" - כדי שעובדי הדואר ינהגו בו בזהירות.

מקורות: ראה בשו"ת אמרי יושר חלק ב' (סימן קעא אות ב) ובשו"ת כפי אהרן (להרה"ג אהרן עפשטיין, סימן לז) ובשו"ת משנת יעב"ץ (להרה"ג יעקב בן ציון מנדלסון) חלק ג' (סימן מד) ובשו"ת חלקת יעקב (חלק אורח חיים סימן מה) ובשו"ת בצל החכמה חלק ד' (סימן קמב-קמה) ובשו"ת כוכבי יצחק חלק ב' (סימן יח אות ו) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן תקכג) ובשו"ת ויצבור יוסף חלק א' (סימן נב) ובשו"ת מקור נאמן (עניני תפילין עמוד יא סימן מט) ומה שהביאו בספר חשוקי חמד מסכת גיטין (עמודים קמז-קמח) ובספר גנזי הקודש (פרק ב סעיף לד והערה נט) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ג' (חלק אורח חיים סימן ו אות ד והלאה).

בברכה,

הלל מאירס