חברה והשקפה

לא מצליחה להפסיק לאכול שוקולד מאבקת חלב נוכרי. מה עושים?

  • י"א אלול התשע"ה

שאלה

שלום, ברוך ה אני שומרת שבת וטהרה ומכסה את השיער. אבל דבר אחד קשה לי מאוד זה להפסיק לאכל אבקת חלב נכרי כי יש שם שוקולד נורא נורא טעים והייתה תקופה שהתאפקתי אבל בתקופה האחרונה נשברתי ואני אוכלת אותו כמעט כל יום. האם אני עוברת על עבירה? אחר כך קשה לי להתפלל כי אני אומרת בטח ה׳ כועס עליי

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שראוי לעבוד על שבירת התאוות למען כבוד אלוקינו.

אבל יש לדעת שלדעת הרבה מהפוסקים יש מקום להקל באבקת חלב נכרי, על כן אף שאכן יראי ה' קיבלו על עצמם את הדעה המחמירה וכך אכן ראוי לנהוג אין לך להרגיש רגשות אשמה עצומים ולחשוב שבורא עולם כועס עלייך וכו'. בורא עולם ממתחין מתי תאזרי כוחות ותוותרי על התאווה הגדולה שלך למען כבודו, אבל חלילה להימנע מתפילה וכדו' בגלל שעדיין לא הגעת לדרגה זו.

אציע שתקבלי על עצמך לפחות שבימי שני רביעי ושבת תימנעי מאכילת השוקולד הזה לכבוד בוראינו כך תעשי נחת רוח גדולה ליושב במרומים מחד גיסא ומאידך גיסא תוכלו לעמוד בזה.

לאחר זמן תרחיבי יותר את האיסור עד שבעז"ה תצליחי להתגבר על התאווה לגמרי ותזכי להיות כמקריבת קרבנות רבים לאלוקינו.

היי ברוכה לה',