תפילה וברכות

סדר הכריעות בסוף תפילת שמונה עשרה

  • י"א אלול התשע"ה

שאלה

שלום הרב, אני קצת מבולבלת בקשר לאיזה כיוון משתחווים ב"עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל ואמרו אמן"? פה באתר רשום וגם כמה אנשים אמרו לי שקודם משתחווים שמאל ימין ואמצע. אבל אחר כך ראיתי כאלה שאמרו שמשתחווים ימין שמאל ובאמצע ועוד אחד אמר לי גם. אז מה נכון????

תשובה

שלום רב,

קודם כורעים לצד שמאל ואחר כך לצד ימין (שלחן ערוך אורח חיים סימן קכג סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס