זוגיות

מצב כלכלי שהשתנה בעיקבות ההתחזקות שלנו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני ובעלי התחזקנו כמעט שנה .טוב לי עם זה הבעיה שבעלי קצת מתחיל להתיאש כי המצב הכלכלי קשה במשך השנה יצא לנו לפתוח קרוב ל50 אלף שקל מהחסכון בעלי מרגיש שההוצאות גדולות משאנחנו שומרים כי המשכורת ירדה בלי השבתות מה עלי לעשות אני כל פעם אומרת לו יהיה טוב השם הוא יעזור מחכה לתשובה מהירה אם אפשר אני לא רוצא לצאת מהדת ואני לא רוצא שהוא יחזור לעבוד שבת

תשובה

שלום וברכה

מאחר שברור שפרנסתו של האדם נקצבת ע"י ה`, ברור שה` לא יוסיף פרנסה בכך שתעבור על רצונו. החפץ חיים המשיל זאת למוכר יי"ש שהיו לו שש ברזים בגיגית שממנה היה מוזג לכפריים את המשקה החריף, ויהי היום וישב עם אשתו ויחשבו איך להרבות את פרנסתו, ותאמר אשתו הבה נפתח ברז נוסף לגיגית וכך תתרבה פרנסיתנו, אבל כל אדם משכיל מבין שאין כל תועלת בפתיחת ברז נוסף הברזלא יוסיף מאומה לפרנסה. וכן הדבר באדם אשר יבחר לעבוד יום נוסף, ולחלל את השבת, ובכך יפתח ברז נוסף, אבל הפרנסה לא תתרבה, אלא להיפך אין בכך כל סימן ברכה.

אין הברכה שורה בעבודה בשבת להיפך הדבר יביא לכם הוצאות נוספות וכל הכסף ילך לאיבוד. התחזקו עוד וקוה אל ה` וה` יזמין את פרנסתך בריוח. ובטוחני ששמירת שבת מלאה על כל פרטיה ודקדוקיה תוסיף לכם שפע של ברכה. בברכת השבת - בנימין שמואלי