תפילה וברכות

אני מתפלל יחיד בחופש

  • ט' אלול התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. אני נוהג להתפלל בבית בימות החופש הגדול. אני אומר תחנון ביחיד כולל 13 מידות עם טעמי המקרא. ובימי שני וחמישי אני מדלג על רוב התחנון, כך שיוצא שאני אומר רק את ה- 13 מידות הראשון, "לדוד", "אבינו מלכנו", ומיד לאחר מכן אני מדלג ל- "מה נאמר", "והוא רחום" וכו'. האם זה בסדר והאם ניתן להקל בעניין הזה, מפני שאני מתפלל ביחיד? תודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

מצטער שלא עניתי בזמן.

א. למה להתפלל יחיד בחופש? ב. לא ראוי לדלג על החלקים של ההוספה של שני וחמישי.