חברה והשקפה

בעיתיות במציאת זיווג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כיום בן 29 וכפי שאתם מכירים אותי באתרכם(מריבוי השאלות שאני שולח לכם) אני חוזר בתשובה קרוב ל10 שנים ומגדיר את עצמי בתור חרדי-לאומי ומסיבה זו אני פוחד או נמנע לפנות לשידוכים משום שאם אני אכיר בחורה דתיה -לאומית היא תגיד שאני חרדי מדי(רוצה להתחתן בחתונה נפרדת לגמרי[ישיבה+ריקודים}ורוצה שהאשה תלך עם כיסוי ראש מלא) ואם אני אכיר בחורה חרדית היא תגיד שאני לאומי מדי (חוגג ואומר הלל ביום העצמאות וביום ירושלים והולך עם כיפה סרוגה) - האם לפי דעתך אני יכול למצוא(בשידוך כמובן) בחורה שתענה על הדרישות שלי-כלומר חרדית-לאומית שתקפיד על המצוות קלה כבחמורה וגם תהיה בעד ההתישבות בא"י וזאת כמובן מבלי להתפשר בדעותי באף תחום בחיים בכל מה שנוגע לדעת תורה

תשובה

שלום וברכה

מה עושים כל הבחורים החרדליים מישיבת מרכז הרב???, הרי אתה מזדהה בדיוק עם הדרך שלהם, ואני יודע שיש מלא אולפנות בנוסח הזה, ולמה אתה לא פונה אל המגזר הזה???.

אגב, מדבריך עולה כי ההתיישבות בא"י היא נחלה בלעדית של החרדים לאומיים, בו בזמן שזוהי גם השקפה חרדית רווחת.

בהצלחה - מנשה ישראל