חברה והשקפה

למה מהגרים למדינות שונות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חיה בארה"ב כבר 3 שנים ואני כל הזמן שואלת את עצמי למה אני כאן למה בכלל היהודים מהגרים למדינות אחרות כשיש להם מדינה האם מדינת ישראל "פולטת" אותנו במודע או בלא מודע לשם תיקון האם ישנה סיבה אחרת

תשובה

שלום וברכה

לגבי חלק מהמהגריםיורדים מהארץ נכונה ההגדרה המבוארת במקרא שהארץ הקדושה פשוט פולטת אותם מקרבה מעצם טבעה שהיא איננה יכולה להחזיק באנשים שירדו אל גבול מסוים. אולם בספרי הקבלה מבואר כי "יש נשמות שצריכות דוקא חוץ לארץ", ולעתים ישנה שליחות מסויימת לנשמה יהודית דוקא בקצה האחר של העולם שלשם כך הוא חייב לצאת מן הארץ גם בעל כורחו, ואם לא יצא הקב"ה כבר מזמין לו את הסיבה שיצטרך לצאת, אין לנו מושג לשם איזה תיקונים היהיודי גולה לפעמים עד קצה העולם, אבל בכללות ישנם הרבה ניצוצות קדושה המפוזרים בארבע כנפות הארץ שכולם צריכים להיתקן עד אחרית הימים, וזהו הטעם שעם ישראל נתפזר בין כל הגויים באופן שאין מדינה בעולם שאין בו יהודים. בהצלחה - מנשה ישראל