אמונה

זוגיות וגירות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבר שאלתי שאלה ונענתי ב"ה וישנה עוד שאלה... אם אני מכיר מישהי שמעוניינת להתגייר ופשוט זה עושה לי הרגשה טובה שהיא מעוניינת ומטבעי אני מתחיל לדבר איתה על השם יתברך ועל דרכיו בעולמו כדי להחדיר קצת דעת וידע שאולי היא לא תוכל לרכוש במקום אחר ומאוד מעניין אותי אם זה בסדר או שמא אסור לי בשום פנים ואופן לעסוק עימה בדברים אלו כי אני מאוד מעוניין שהיא תתגייר ותתחזק ואולי אנחנו מיועדים להיות יחד בסוף התהליך ועוד בתשובת הרב לשאלתי הקודמת הוא ענה לי מהרמב"ם זי"עא שבחורה גויה שנותנת עינייה בבחור ישראל איננה מגרי הצדק וחשבתי שאולי שייך עניין שמתוך שלא לשמה יבוא לשמה ויש אפשרות שתיהיה התחזקות יותר גדולה בסוף והכל יהיה לשם שמיים ושאלה אחרונה כמה זמן לוקח תהליך הגיור אם מתחילים אותו מנקודת ההתחלה תודה רבה על הזמן וההתאמצות והסבלנות לענות...

תשובה

שלום וברכה

השאלה מה הביא את מה, הדיבורים שלך איתה על אלוקים בכדי שתוכל להינשא לה בסוף זה מעשה פסול, מאידך דיבורים על אלוקים כמטרה בפני עצמו הוא דבר כשר, כמובן במסגרת המתאימה ללא התקרבות יתירה. גירות שהתחילה מנקודה של מציאת בן זוג, אינ ו גירות ראויה, אלא אם כבר נעשה הדבר יש חלות לגירות באם בסוף התהליך היא אכן קבלה עליה תורה ומצוות. תהליך הגירות בבתי דין רציניים המגיירים לפי השולחן ערוך, תלוי לפי הרצינות של המתגייר. אולם אני קורא לך בלשון הכתוב: "הַאֵין בִּבְנוֹת אַחֶיךָ וּבְכָל עַמִּי אִשָּׁה כִּי אַתָּה הוֹלֵךְ לָקַחַת אִשָּׁה מִבְּנוֹת הָעֲרֵלִים!!!

בהצלחה - מנשה ישראל