נשים

קשה לי לא ללכת לים או לבריכה עם בגד ים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתחזקת בצניעות שהוא העניין הקשה לי מכל הסכמתי להתחזק בצניעות בלבוש אך בכל זאת קשה לי לא ללכת לים או לבריכה עם בגד ים בהתחשב בעובדה שקשה לי מאוד עם הלבוש היומיומי בצניעות. האם זה סוג של צביעות או חילול ה` שביום אני כביכול הולכת בצניעות אך כאשר מדובר בים או בריכה אני לבושה בבגד ים

תשובה

שלום לך שוב

א. אין כל הצדקה עקב חטא אחד לא לעשות את הטוב בעיני ה` בדברים אחרים. ולכן גם אם חלילה את לא מצליחה להתגבר על היצר בדבר אחד ובזמן מסויים, אין בכך כל סיבה לא לצית לדברי ה` בזמנים אחרים

ב. כל יהודי הוא בעל נשמה אשר חוצבה מהקב"ה, וכל אחד ואחת מישראל היא בעלת נשמה אשר לה ראויים לעשות כל המצות, ואם חלילה היא חוטאת בחטא כלשהוא אין זה מפנימיותה, אלא זאת צביעות מסויימת וכמאמר חכמים אין האדם חוטא אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות, והמעשים הטובים שלך הם באים מפנימיותך ומנשמתך.

המשיכי ללכת בצניעות כל היום ונסי להתחזק גם בלכתך בים. ברור לי שכונתך בהליכה לחוף נפרד ולא חלילה לחוף מעורב ישנו חוף נפרד באשקלון ואין כל סיבה ללכת חלילה בחוף מעורב מס` הטלפון של החוף הנפרד: 08-6782085. שעות הפעילות נשים: א,ג,ה שעות פעילות: בין השעות 07:00-19:00 הרבה הצלחה - בנימין שמואלי