חתונה בשנת אבל דחוף!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שמי ורד ואני בת 23 ממוצא ספרדי. אבי נפטר לפני כחודש וחצי. אני יוצאת עם מישהו כבר הרבה זמן ואבא שלי הכיר אותו. יום לפני שאבא נפטר הודענו לו על תאריך לחתונה שנקבע לחודש אב הקרוב.. שאלתי היא כזאת: 1. האם מותר לי לדחות את התאריך הקבוע מאחר וזה קרוב מדי והכאב רב מדי 2. אני ואחים שלי מאוד קשורים ואני לא רואה אפשרות לעשות חתונה בלעדיהם. אני יודעת שההלכה אומרת שמותר להם להיות בחופה השאלה האם הם יכולים להיות בכל החתונה כי זה הכי חשוב לי בעולם ויותר מזה אני יודעת שזה מה שאבא היה רוצה!

תשובה

שלום וברכה

אין לדחות את החתונה, ומותר להם להיות בחתונת אחותם, ולהשתתף בסעודה וטוב שיעזרו "קצת" בחלוקת המנות ורק לא יקחו חלק פעיל בריקודים.

ושיהיה במזל טוב - בנימין שמואלי