שאל את הרב - כללי

מה זאת אומרת שאנו קוראים ביום השישי על מה שלוש דברים נשים מתות בשעת לידתן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה זאת אומרת שאנו קוראים ביום השישי על מה שלוש דברים נשים מתות בשעת לידתן ומה זאת אומרת נידה מפני שהבנתי שחשוב לדעת על מה קוראים. ועוד שאלה אחת שקמים בבוקר וקוראים את הברכה אסור לדבר עד אז שבוע טוב ותודה רבה על האתר הוא מצוין. אשרייכם.

תשובה

שלום וברכה

ידוע שאמרו חכמים שהשטן מקטרג בשעת הסכנה, ומאחר שהאשה בשעת לידתה מסוכנת היא השטן מקטרג עליה אם עברה על אחד משלוש עבירות אלו. איסור נידה - כל נערה מעת קבלת מחזור הווסת הראשון שלה, הרי היא אסורה בכל נגיעה עם גבר משום איסור נידה, (זאת מלבד האיסור של זנות שאסור לאשה להיות עם גבר ללא נישואין,) ואיסור הנידה אינו ניתר עד שתספור שבע נקין ותטבול במקווה טהרה כדין. ואשה שאינה שומרת על דינים אלו, ביא בסיכון בשעת הלידה שתבוא לידי סכנה עקב קטרוג השטן. לאחר הנטילה בבוקר יש להקפיד שלא לדבר עד לברכת על נטילת ידים.

בברכה -בנימין שמואלי