האם כל האיסורים שיש לכהןחלים גם על כוהנת

  • ה' אלול התשע"ה

שאלה

היי,

1. רציתי לדעת בבקשה: האם מותר לעשות ״התבודדות״ בבית הקברות?

2.האם כל הגזרות של כהן, נכונות גם לאישה?

3. רציתי גם לדעת מה העמדה היהודית לגבי הגויים? בכל הקשור לנשמה, עולם הבא, עבירות, גן-עדן/גהנום, תפילות לבורא עולם ובכלל באופן כללי כיצד רואה אותם הקב״ה? שואלת מפני שמכירה אישה מקסימה גויה שמספרת לי כל הזמן על חלומות שחולמת שמסמנים לה כביכול דברים בחיים.

4. רציתי לדעת בנוסף, אבי נפטר לפני כמה חודשים ולאחר תפילות רבות הופיע לי בחלום חובש כיפה. יש לציין כי אבי היה חילוני ולא שומר שבת. בחלום נראה מבוגר מהרגיל, אך חובש כיפה ומתקשה לנשום מעט. מציינת כי כמה חודשים לפני פטירתו התחזקתי ולאחר פטירתו אף יותר ומשתדלת לעשות בשבילו הרבה. מה חלום זה אומר??

מודה לכם מאוד..

תשובה

שלום וברכה

1. לא כדאי.

2. לא. האישה פטורה מכל הדינים

3. לפי המבואר ברמב"ם גוי ששומר שבע מצוות בני נוח זוכה לקבל גן עדן המתאים לנשמתו המגיעה מעולם העשיה.

4. את כרגע בהתחזקותך מתקנת לו את דרכו בעולם הבא.

תראי את הסרט הבא ותביני הכל http://sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=33&CategoryID=1&SubID=4

עדיף לראות את הסרט לאחר החג.